'Acteren is een hels beroep: de hele tijd probeer je dingen te doen waar ze andere mensen voor opsluiten.'


Jane Fonda

Nieuws...

Een is geen
21 oktober, 2022

Romance op elk verdiep 2021
22 november, 2021

Na een jaar van gedwongen rust zijn wij terug.

Wij brengen een komedie in 4 bedrijven van Frans Van De Velde, bewerkt en geregieseerd door Eddy Romy.

 

Bob en Martine frissen hun nieuw appatement op.

Hun dochter Britt heeft weinig zin om een handje toe te steken.

Daarbij komen ook nog de voorbereidingen voor het aanstaande huwelijk van Rozeke en nonkel Pierre.

Mireille is heel behulpzaam en Van De Looverbosch komt een s zien hoe de werken vorderen en brengt hij een bezoekje aan Mireille..

 

 

 

De Bolero
5 december, 2019

Onze Bolero heeft zijn laatste dans in driekwartsmaat beëindigd tot tevredenheid van alle partijen en gelukkig moesten er ook geen scherven meer gelijmd worden.

Uitzondering dient gemaakt voor de lattenbodem maar die scherven zijn niet te lijmen... Als ‘stille’ getuige van de gekende uitspattingen ligt hij vredig te bekomen van de aangerichte schade. Maar geen nood, volgens de laatste berichten komt alles goed...

Namens het bestuur van onze toneelgroep bedank ik iedereen van harte voor de geslaagde productie. De samenwerking en de sfeer tijdens de repetities waren hartverwarmend. De inzet en het enthousiasme waren een verademing waardoor de repetitieavonden voorbij vlogen.

In het bijzonder dank ik degenen die er, relatief gesproken, verre verplaatsingen voor over hadden om er te kunnen bij zijn. Ook een speciaal woord van dank aan de logistieke ploeg want zonder hen kan je geen toneelopvoeringen organiseren. Bedankt voor de spontane toezegging om één of andere of meerdere taken uit te voeren. Neem van ons aan dat sommigen ons hiervoor benijden.

Mark.

Toetjes
30 september, 2018

Na een jaartje rust is de ploeg van De Spiegel weer helemaal present. De repetities zijn al volop bezig, de souffleurs zitten weg gedoken om te helpen met de tekst, techniek is druk in de weer met licht en geluid en de regisseur probeert alles in goede banen te leiden. Allemaal om jullie in November opnieuw drie schitterende voorstellingen te kunnen geven.

de Rimpel Revolte, première
15 november, 2015

De eerste voorstelling van 'de Rimpel Revolte' is achter de rug. Heel veel podium stress bij de acteurs en actrices en ook de rest van de ploeg stond lichtjes te shaken bij het openen van het doek. Maar eens we vertrokken waren, ging alles zoals het hoorde. Het publiek genoot duidelijk van ons spel en had een leuke ontspannen avond. 

Nog twee opvoeringen te gaan, mocht er nog iemand zin hebben in een gezellig avondje plezier, kom volgend weekend zaterdag of zondag gerust langs in Roosbeek. Dan openen we nog twee keer de deuren van 'De Toekomst'

Als mijn zuster dat moest weten, de première
23 november, 2014

Gisteren was alweer de première van onze productie van dit jaar, "Als mijn zuster dat moest weten". Als we de reacties mogen geloven van het talrijk opgekomen publiek is het ook dit jaar weer een schot in de roos!
Zo'n 250 enthousiaste mensen hebben mogen meegenieten van de schitterende prestaties van onze acteurs, die weer stuk voor stuk hun beste beentje hebben voorgezet.

Nog twee opvoeringen te gaan, mocht er nog iemand zin hebben in een gezellig avondje plezier, kom volgend weekend zaterdag of zondag gerust langs in Roosbeek...

Een nieuw seizoen, en een nieuwe website…
27 juni, 2013

Na zo’n vijf jaar trouwe dienst, waarbij we behoorlijk wat volk over de vloer hebben gekregen, verdient het digitale deel van de Spiegel wel eens een nieuw jasje.

Dus bij deze: haal de slingers boven, laat de toeters en bellen weerklinken, en aanschouw de opgefriste website van onze toneelvereniging, jonger, moderner en sneller dan ooit! Je vertrouwde informatie in een aantrekkelijke verpakking, klaar voor de volgende vijf jaar…

En ja, we vangen ook het nieuwe seizoen aan... Zoals de titel van het stuk al een klein beetje doet vermoeden: onze acteurs gaan dit jaar behoorlijk ver op reis!

Het nieuwe seizoen is weer gestart!
18 oktober, 2009

Het nieuwe seizoen is weer gestart. Iedereen is alweer volop aan't groeien in zijn of haar rol, en het stuk begint steeds meer vorm te krijgen
Deze keer maken we er een lekkere avond van, gezellig samen ontspannen in de keuken van het gerenomeerde restaurant "Comme chez Swa". Er zal wellicht een pak meer gelachen dan gegeten worden, maar dat is die avonden dan ook de bedoeling.

Leg dus alvast één van de twee data vast in je agenda, en we hopen jullie weer in grote getale te mogen verwelkomen...

Op naar een nieuw seizoen...
19 april, 2009

De opvoeringen van het vorige stuk liggen alweer een paar maanden achter ons. We kunnen nu alleen nog maar nagenieten van dit fantastische verhaal bij de foto's in de fotogallerij... Is het niet stilaan tijd om te beginnen denken aan een nieuw stuk? Rondneuzen, zoeken en lezen, lezen, lezen is nu de boodschap
De laatste voorstelling zit er weer op
1 december, 2008

De laatste vertoning van ons stuk "Maak plaats mevrouw" is ook weer achter de rug. Het was een schitterende voorstelling, met heel veel vaart, humor en goede vertolkingen van alle spelers. Iedereen heeft zich weer volop in zijn of haar rol ingeleefd, en ondanks het moeilijke stuk was toch iedereen heel goed op elkaar ingespeeld.  En wat te zeggen van het decor? ;-p Excentriek, kleurrijk, niet voor de hand liggend, maar door het publiek heel erg gesmaakt!
Alleszins, het is jammer dat het weer gedaan is, nu een paar maanden rust, en we kunnen er weer invliegen, hopelijk zien we iedereen dan ook weer terug

Half oktober, het aftellen kan nu toch wel stilaan beginnen!
14 oktober, 2008

Onze acteurs zijn ondertussen weer helemaal op dreef. De sfeer zit er goed in, en het stuk begint ook stilaan in zijn plooi te vallen. De boeken aan de kant, en tekst uit het hoofd kennen is nu de boodschap!
De voorbije weken is ook het decor geleidelijk vorm beginnen krijgen. Toch op papier tenminste... Het zal nu de kunst zijn om dit in de loop van de komende weken zo goed mogelijk te vertalen naar de realiteit, en met man en macht muren beginnen opbouwen, deuren plaatsen, verven, plakken, noem maar op.
Alleszins, het begint er stilaan op te lijken, het is een heel tof stuk om te spelen, en met het nodige enthoesiasme zal het weer een fantastische opvoering worden!
Tijd voor een nieuw toneelstuk!
20 juli, 2008

De nieuwe productie is alweer gestart. Het stuk is gekozen, de rollen zijn verdeeld, en onze medewerkers hebben er ondertussen de eerste vergadering weer opzitten. Dit jaar hebben we gekozen voor "Maak plaats mevrouw", een stuk van John Chapman en Ray Cooney, in een vertaling van Yves Caspar.
Het ziet er naar uit dat het weer een vrolijke boel zal worden dit jaar, we kijken met spanning uit naar de start van de repetities half augustus...
Nu wordt het een kwestie van alle teksten ingestudeerd te krijgen, en een aantrekkelijke scene op poten te zetten. Veel werk dus de komende maanden, maar iedereen is weer terug opgeladen om er volop in te vliegen!
Het is alweer gedaan voor dit seizoen...
3 december, 2007

Zaterdagavond was alweer de laatste voorstelling van "Het huis in de bocht". Jammer maar helaas...
Het mag gezegd worden, ook deze keer hebben de acteurs weer het beste van zichzelf gegeven, en hebben zij zich door dit toch wel moeilijke stuk geworsteld. Deze week konden ze natuurlijk weer rekenen op een dankbaar publiek dat met momenten nog met moeite bijkwam van het lachen. De vreemde situatie, het hilarische gestuntel met het behang,  een dolgedraaide oud-militair met z'n tinnen soldaatjes, en dit alles overgoten met een vleugje romantiek... Kortom, alle ingrediënten voor een geslaagde avond waren aanwezig!
Jammer dat het alweer voorbij is, dit seizoen. Gelukkig kunnen we binnenkort nog eens rustig nagenieten bij het bekijken van de foto's op de site.

Alleszins nog eens een hele dikke proficiat aan alle spelers en medewerkers, en bedankt aan de talrijk opgekomen toeschouwers, en ik kan alleen maar eindigen met te zeggen: Tot volgend seizoen iedereen! 

Gisteren was het dan zover: de eerste voorstelling!
25 november, 2007

Tegen 18u begonnen onze acteurs zo stilaan toe te komen om zich te laten schminken en zich klaar te maken voor de grote première.  Sommigen bloednerveus, anderen in opperste concentratie... En toen kwam plots het vreselijke nieuws: één van de acteurs moest om familiale redenen onverwacht afhaken! Grote paniek dus, wat moest er nu gebeuren? De voorstelling afgelasten, uitstellen?
Maar toen was er Anita, één van de teksthulpen. Zij raapte al haar moed bijeen, en besloot om dan maar zelf, gewapend met het script als enige hulp, het toneel op te kruipen, en in de rol van Sophie te kruipen! Op deze manier zou het publiek dan toch tenminste krijgen waarvoor het gekomen was: een avondje ontspanning en plezier! Bedankt Anita, en proficiat met je onverwachte schitterende debuut op de planken!
Ondanks de omstandigheden, hebben onze acteurs toch weer het beste van zichzelf gegeven. Iedereen zat goed in z'n rol, en ze hebben ook dit jaar het publiek weer getracteerd op een plezant, avondvullend stuk. Iedereen heeft weer eens goed gelachen. Een dikke pluim voor alle spelers, voor de mannen van de techniek, en voor iedereen die achter de schermen zijn  of haar steentje heeft bijgedragen.
Volgende week nog van dat!
Het aftellen is begonnen...
10 november, 2007

Het wordt nu echt spannend. Nog twee weken tot de eerste voorstelling... Het zal er op of er onder zijn. Vanaf deze week beginnen we ook te repeteren met onze kostuums, benieuwd wat het zal geven. Het zal de spelers alleszins helpen om zich nog meer in hun rol in te leven...
We zijn alweer volop bezig voor de volgende productie...
15 oktober, 2007

Het heeft eventjes stil gelegen, maar ondertussen zijn de spelers alweer volop bezig met de repetities van de volgende productie. 24 november en 1 december, dat zijn de dagen die je alvast moet reserveren voor een ontspannen avondje toneel, u aangeboden door Toneelgroep De Spiegel.
Het moment van de waarheid: het juryverslag...
1 mei, 2007

Na een paar maanden in spanning gezeten te hebben, is het dan eindelijk zover: het juryverslag is daar. Een aantal lovende woorden, een paar - wellicht - terechte punten van kritiek, en een pluim voor de regisseur. Het is alvast een juryverslag waar we mee kunnen leven, een merkbare vooruitgang ten opzichte van 2 jaar geleden, en De Spiegel handhaaft zich in zijn afdeling. Een dikke proficiat aan alle spelers, regisseur, en medewerkers.
De voorstellingen zitten er weer op...
11 december, 2006

Voorbije zaterdag heeft onze toneelgroep nog eens het beste van zichzelf gegeven in hun tweede en tevens laatste voorstelling van dit stuk.Het was voor onze acteurs deze keer extra spannend omdat ook de jury in de zaal zat. Maar het moet gezegd: ze hebben stuk voor stuk hun best gedaan! De zaal lag ook nu weer meer dan eens in een deuk van het lachen. Kortom, de afwezigen hadden ongelijk. Op naar het volgende toneelstuk zou ik zeggen.Kom binnenkort nog eens terug om de foto's van het stuk te bekijken. Benieuwd ook naar het oordeel van de jury, trouwens.
De spits is er af...
3 december, 2006

Gisteravond was de première van ons jaarlijkse toneelstuk. De opkomst was heel groot, de zaal zat zo vol als ze maar kon zitten. Toen om 20u het doek openging was het voor iedereen gespannen afwachten wat de volgende uren zouden geven, maar het moet gezegd: vanaf de eerste minuten was de zaal in de ban van de kalkoen! En na afloop was iedereen het er over eens: we hadden een avondje goed lachen achter de rug. Enfin, het publiek was meer dan tevreden, de regisseur was gelukkig, en de acteurs voelden zich opgelucht omdat alles zo goed verlopen was. Nu op naar de voorstelling van volgende week...
Nog twee dagen en het is zover
30 november, 2006

We zijn er bijna! Vanavond is het alweer de generale repetitie, dus het wordt erop of eronder. De spanning is zo stilaan te snijden bij onze acteurs en de hele entourage, maar het vertrouwen is er.Het stuk is grappig, de sfeer zit goed, en iedereen heeft tot hier toe al zijn uiterste best gedaan, dus wat kan er nog mislopen?Alleszins, kom deze of volgende zaterdag zeker een kijkje nemen in de parochiezaal in Roosbeek, we verwachten jullie in grote getale!
Nog twee weken!
17 november, 2006

Het aftellen is begonnen. Nog twee weken volop repeteren en dan is het zover! De spanning is ondertussen te snijden bij de spelers, maar het stuk begint stilaan in zijn plooi te vallen. Iedereen heeft zijn draai gevonden in z'n rol, zeker nu ook het decor staat en de spelers hun toneelkledij dragen tijdens de repetities...